Előfizetői tartalom

45% felett lehet a MOL - Szabadesésben az INA részvények

Portfolio
Egyes spekulációk szerint már több mint 20% annak az INA részvénycsomagnak a mértéke, melyet biztosan felajánlanak a MOL-nak az érvényben lévő nyilvános vételi ajánlat keretében, így a meglévő 25%-kal együtt már 45-46%-ra emelkedhet a magyar olajcég tulajdonrésze a versenytársban. Az ajánlat ma jár le, az INA részvények pedig zuhannak a zágrábi tőzsdén, ami ugyancsak a MOL malmára hajtja a vizet.

A horvát központi elszámolóház bejelentése szerint tegnap délután már 358,350 darabnál járt a MOL-nak történő felajánlás céljából náluk letétbe helyezett részvények száma, ami pedig 3.6%-os részvénycsomagot jelent. A Limun nevű horvát hírportál szerint ezen a csomagon felül összesen öt intézményi befektető további 10%-nyi részvénypakettet ajánl majd fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés