Előfizetői tartalom

A nagy drámák negyedévét éltük: csődök, felvásárlások és mentőakciók

Portfolio
2008 harmadik negyedévében a hitelpiaci válság újabb fordulójával megindultak a konszolidációs folyamatok a pénzügyi szektorban, a befektetési bankok eltűntek az Egyesült Államokban és több társaságot is a csőd széléről kellett megmenteni. Eközben az olaj árfolyama esett, miután a globális gazdasági lassulással kapcsolatos félelmek új erőre kaptak és a tőzsdék újabb jelentős korrekciót szenvedtek el. A fejlődő piacok közül az orosz börze indexe közel megfeleződött három hónap leforgása alatt a grúz háború és a növekvő belpolitikai kockázatok következtében. A nyugat-európai és az amerikai részvényindexek pedig 10% körüli csökkenéssel zárták az eseménydús negyedévet.

Elmélyülő válság az Egyesült Államokban. A nyár viszonylag csendesen telt, szeptembertől azonban a hitelpiaci válság újult erővel tört a részvénypiacokra. A hónap elején a Freddie Mac és a Fannie Mae államosítása átmeneti optimizmussal töltötte el a befektetőket, akik arra számítottak, hogy a nagyobb bankokat nem hagyja megbukni az állam. Egy héttel később azonban erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés