Előfizetői tartalom

Mennyire olcsó a Magyar Telekom?

Portfolio
Mint az összes magyar részvénynek, a Magyar Telekomnak is igen nyomottá vált az értékeltsége az elmúlt néhány nap pánikszerű tőzsdei zuhanásában. Az EV/EBITDA, illetve a P/E alapú alulértékeltség relevanciája ugyanakkor mérsékelt, hiszen a papírt évek óta az állampapír-piaci hozamok alakulásától függően, azaz osztalék alapon árazza a piac. Osztalékhozam tekintetében a részvények jelenleg abszolút mértékben és az állampapír-hozamokhoz képest is vonzóak, ugyanakkor az utóbbi viszonylatban az elmúlt években voltak már olcsóbbak is és a régiós szektortársak között is találunk attraktívabbat. 2008.09.17 09:46 Mennyire olcsó a MOL? 2008.09.17 11:55 Elég olcsó-e az OTP? - Holnap megmondják 2008.09.18 13:02 Richter vagy Egis? Olcsó vagy drága?

Az elmúlt két évben szinte minden Magyar Telekomról szóló elemzés egyik kulcsmomentuma volt, hogy a részvények EV/EBITDA és P/E alapon is jelentősen olcsóbbak a szektortársaknál és ez a megállapítás az elmúlt néhány nap zuhanása után fokozottan igaz. E két mutatószám közül megítélésünk szerint a jelentősebb alulértékeltséget mutató EV/EBITDA használata a relevánsabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés