Előfizetői tartalom

Állja a sarat Európa

Portfolio
Eddig sikeresen megőrizték a nehezen megszerzett nyereséget a főbb nyugat-európai részvényindexek, a DAX 0.7, a CAC-40 0.8, az FTSE pedig 1.8%-kal múlja felül tegnapi zárószintjét. A pénzügyi szektor mellett a nyersanyagszektor felértékelődése jelenti a húzóerőt, a bankpapírok piacát a felvásárlási spekulációk fűtik, míg az arany és a nyersolaj árfolyamát a dollár gyengülése, és a tőke biztonságosnak hitt eszközökbe való áramlása segíti felfelé.

“Most közelebb vagyunk a recesszióhoz, mint az elmúlt pár évben valaha voltunk. Egy mély és hosszan elnyúló válságot azonban minden eszközzel meg kell akadályozni, mivel a pénzügyi szektor már most térdre rogyott" - nyilatkozta a Marketwatchnak Bernard McAlinden, az NCB Stockbrokers stratégája. A szakember hozzátette, hogy a jegybankoknak sörgősen neki kell látniuk a kamatcsökkentésnek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés