Előfizetői tartalom

"Jenki nem ért semmit"- Globális körkép Amerikából kiindulva

Portfolio
Csörömpölve lassul a világ: az Amerika-Kína tengely végérvényesen összeroppant. Európa jó pár országa máris recesszió közelben (Németország, Dánia, Olaszország), Ázsia lassulása pedig még egy pofon az eurózóna kereskedelmi lendületének. A gravitáció törvényébe gabalyodó energia- és élelmiszerárak túl későn jöttek, sajnos reális veszély a közgazdasági ár-bér spirál halálos ölelése, amivel rövid távon bizony számolni kell a világ minden részén. Enyhülés ezen a fronton és globális kamatcsökkentés az energia- és élelmiszerárak további lehetséges zuhanása nyomán 2009-ben jöhet - áll a Cashline stratégiai kitekintésében.

"Év végéig, jövő év első feléig nagy valószínűséggel jóval 80 dollár alatt lesz az olaj (akár 50-60 dollár is), de egyre jelentősebb esélyt látunk az olaj piacán egy medve ralira, ami 110-120 dollárig repítheti a kurzust. Onnan pedig újabb szakadás jöhet, ahogy folyamatosan jelennek majd meg a fogyasztás csökkenéséről szóló előrejelzések, és a vételi erő kifullad....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés