Előfizetői tartalom

Földrengések Iránban, jelentős finomító a közelben (2.)

Portfolio
Erősnek mondható, a Richter-skála szerint 6.1-es földrengés rázta meg Irán déli részeit ma, nem messze Bandar Abbas-tól, ahol egy jelentős iráni olajfinomító található. Az eddigi jelentések szerint 15 ember sérült meg. Anyagi károkról egyelőre nem tudni. Az egyik állami televízió arról számolt be, hogy az elsőt egy második, gyengébb, a Richter-skála szerint 4.8-as rengés is követte.

Az olaj árfolyama az iráni rengés hírére eddig nem mutatott érdemi reakciót, és amennyiben az olajlétesítményekben nem tett kárt a rengés, várhatóan ezután sem fog. Bandar Abbas stratégiai jelentőségű helyet foglal el a térség olajexportjának jelentős részét továbbító hormuzi szoros közelsége miatt. A hírekben említett, a rengéstől nem messze fekvő Bandar Abbas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés