Előfizetői tartalom

Az olajárak zuhanásának következményei a globális gazdaságra

Portfolio
Mostanság recessziós és inflációs félelmek egyszerre vannak jelen a piaci szereplők gondolkodásában. Az olaj- és nyersanyagárak történelmi csúcsról tapasztalt hirtelen visszaesése az inflációs várakozások mérséklődésében segíthet, mely valamelyest kedvezőbb helyzetbe hozhatja a jegybankokat, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak fenn az alacsony (vagy alacsonyabb) kamatszintek. Ugyanakkor a munkaerőpiac helyzete, a fogyasztási hajlandóság és a gazdaság teljesítőképessége még bizonytalan ideig gyenge maradhat az Egyesült Államokban, miközben a lassulás jelei elérték az euró-zónát is. További kockázatokat jelent, hogy a világgazdaság növekedésében évek óta húzószerepet betöltő, domináns feltörekvő országokkal kapcsolatban nem jelezhető előre kellő biztonsággal, hogy a korábbi években tapasztalt robbanásszerű növekedési dinamikát mennyire vetik majd vissza a globális szinten immár jól látható problémák.

Olajárral kapcsolatos elemzői várakozások az idei év végére A olaj- és a fontosabb nyersanyagok piacán - akárcsak egyes részvényekén vagy részvénypiacokén - a fundamentális tényezők mellett roppant nagy a szerepe spekulációs és likviditási szempontoknak egyaránt. E stratégiailag fontos termékek jelentik a gazdasági növekedés alapanyagait és motorját, mégis mind rövid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés