Előfizetői tartalom

Szűkülnek a Rába növekedési lehetőségei? - Vegyük sorra a piacokat (2.)

Portfolio
A nemzetközi járműszektort sújtó iparági nehézségek miatt nem tűnnek túlzottan biztatónak a Rába bevételnövekedési kilátásai sem - derül ki a Portfolio.hu által készített piaci körképből. Az USA nehéz tehergépjármű piaca várhatóan nem zuhan tovább, de növekedést sem várhatunk tőle Az EU nehéz tehergépjármű piaca a nagy növekedés után valószínűleg komoly visszaesés elé néz A FÁK busz- és trolibusz piac hosszú távú kilátásai nagyon jók, de rövid távon a fellendülés még várat magára A hazai piacon nem várható növekedés A részvények mindeközben nem nevezhetők drágának, ugyanakkor nem is olcsóak, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a fentiek miatt az elemzői EBITDA konszenzus valószínűleg csökkenés elé néz. Ugynakkor a céggel kapcsolatban pozitív kockázatokat is említhetünk: A mezőgazdasági és speciális futómű export tartogathat még lehetőségeket A piacméret alakulása az elmúlt két évben sem zavarta a Rábát, részesedésének kiterjesztésével növelte bevételét A világgazdasági problémák indukálhatnak költségcsökkentési/outsourcing hullámot a nagy nemzetközi gyártóknál, aminek a cég nyertese is lehet Ha az árbevétel-növelési lehetőségek be is szűkülnek, a profitban a hatékonyságnövelési lehetőségek miatt lehet még tartalék.

Gondok a járműiparban. Igen nehéz helyzetbe került az elmúlt 1-2 negyedévben a világ járműipara, miután a külső környezet alábbi változásai árbevétel és költségoldalról egyszerre fenyegetik az egyes társaságokat: Az amerikai hitel- és ingatlanválságból kiinduló globális lassulás miatt a járműkereslet visszaesett Az energiaárak emelkedése jelentősen növeli a cégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés