Előfizetői tartalom

GÁZ=POLITIKA: 30 mrd Ft veszteség az importőrnél

Portfolio
Igen durva változást eszközölt a kormányzat a gázárképletben, melynek köszönhetően a gázimportőr E.On várhatóan kénytelen lesz lenyelni az elmúlt időszakban felhalmozódott mintegy 30 mrd Ft-os veszteséget. Ezt a veszteséget az okozta az E.On számára, hogy az import árnál olcsóbban kénytelen adni a gázt a lakosságnak.

A hazai lakossági gázárak nem követték le az elmúlt egy évben tapasztalható piaci folyamatokat, a kormányzat nyilvánvalóan politikai megfontolásokból az indokoltnál alacsonyabb mértékű emelést tett csak lehetővé. Ugyanakkor az import gáz ára az olajpiaci áremelkedéssel párhuzamosan folyamatosan növekedett, így a különbözet okozta veszteséget természetesen az importőrnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés