Előfizetői tartalom

Elképesztő zuhanást mutat az olaj ára (2.)

Portfolio
Öt hónapos mélyponton, 106.4 dollárnál tartózkodik az amerikai WTI típusú könnyűolaj októberi szállítású határidős ára, ami azt jelenti, hogy augusztus 29 óta immár több mint 8%-ot esett a jegyzés. A háttérben a dollár erősödése mellett a Gustav hurrikán fokozatos gyengülése és a pusztítás elmaradása áll: a veszélyeztetett térségben hamarosan újraindul a kitermelés és a finomítás.

Elvonulóban van a Gustav nevű hurrikán a Mexikói Öböl térségéből és egyes várakozásokkal ellentétben nem okozott komolyabb pusztítást. Éppen ezért az érintett terület olajkitermelői és olajfinomítói már az egységek újraindításán fáradoznak, ez pedig erősen meglátszik az olaj árfolyamán: a WTI típus októberi szállítású határidős jegyzése az elmúlt percekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés