Előfizetői tartalom

Elszabadultak az indulatok a tengerentúlon

Portfolio
Jelentős csökkenéssel zártak a hosszú hétvége előtt a vezető amerikai részvényindexek, a Dow 1.5, a szélesebb piacot átfogó S&P 500 1.4, míg a technológiai kitettségű Nasdaq 1.8%-kal értékelődött le. A tovább csökkenő amerikai személyes kiadások fokozták a befektetők recesszióval kapcsolatos félelmeit, emellett a Dell elemzői várakozásoktól elmaradó negyedéves gyorsjelentése szintén a negatív hangulatot táplálta.

Pénteken több makroadat is napvilágot látott az USA-ban, a személyes kiadások júliusi növekedése (havi alapon) negatív meglepetésnek számít, mivel a 0.2%-os bővülés elmarad a 0.3%-os elemzői konszenzustól. Ez sorozatban a második lassulás a személyes kiadások havi növekedési ütemében (júniusban 0.6%-kal tudott bővülni), ami azt mutatja, hogy a kormányzati gazdaságélénkítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés