Előfizetői tartalom

Pengeélen táncol az autószektor - lesznek-e áldozatok?

Portfolio
Az elmúlt hónapok folyamán az olaj árfolyamának szárnyalásával párhuzamosan egyre sűrűsödtek a problémák az autószektor szereplői körül. A nagyobb amerikai gyártók, a General Motors és a Ford is jelentős veszteségeket halmoztak fel és már-már a cégek esetleges csődjéről szóló spekulációk láttak napvilágot. Tény, hogy az amerikai gazdaság problémái még nem oldódtak meg és az olaj árfolyama is 100 dollár felett tartózkodik, így meglehetősen kérdéses, hogy az alacsony értékeltségi szintek mellett érdemes-e már az autószektorba fektetni.

Gödörben az autószektor. Értékeltség Az elmúlt hónapok során az autószektor az egyre súlyosbodó problémák következtében erőteljes lejtmenetbe kezdett, amellyel a szektor értékeltsége történelmi mélypont közelébe esett. Ennek legfőbb oka, hogy az amerikai autógyártóktól nem is várnak nyereséget az elemzők az elkövetkezendő 12 hónapban.Eközben a Stoxx 600 autó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés