Előfizetői tartalom

Európa: továbbra sincs megnyugvás

Portfolio
Kivétel nélkül tegnapi zárószintjük alatt tartózkodnak a vezető nyugat-európai részvényindexek, a német DAX 0.1, a francia CAC-40 0.7, az angol FTSE pedig 1.5%-ot veszített értékéből. Az fekete arany árfolyamának újabb jelentős csökkenése révén az olajkitermelők és a bányatársaságok eladói nyomás alá kerültek, emellett a vártnál kedvezőtlenebb német Ifo-konjunktúraindex is a lejtmenetet táplálja.

A vártnál jobban süllyedt a német Ifo-konjunktúraindex, ugyanis augusztusban 94.8 pontra esett az előző havi 97.5 pont után (sorozatban a harmadik hónapban). A kedvezőtlen adat is felerősíti a német gazdasággal kapcsolatos recessziós félelmeket.Kapcsolódó cikkünk2008.08.26 10:25 Tovább zuhant az Ifo index! Nyakunkon a német receszió? (2.)Elesett az elmúlt hetek lokális mélypontja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés