Előfizetői tartalom

Áfa-emelésben és ingatlanadóban is gondolkodik Matolcsy

Portfolio
Már nemcsak nagyarányú adó- és járulékcsökkentésről, hanem annak költségvetési forrásairól is hallani a Fidesz felől: a Magyar Nemzetnek nyilatkozó, a hosszú távú gazdaságpolitikai kérdésekben javaslattétellel megbízott Matolcsy György szerint az élőmunkát terhelő és a jövedelemtípusú adók csökkentése érdekében a vagyoni és forgalmi típusú adók emelése és az adókedvezmények körének szűkítése ellensúlyozhatná a költségvetésben. Ez konkrétan áfa-emelést, illetve az ingatlanadó bevezetését jelentené a Matolcsy-vezette munkacsoport most elkészült, a lap birtokába került vitaanyaga szerint.

A volt gazdasági miniszter, jelenleg a Növekedéskutató Intézet igazgatója továbbra is azt szorgalmazza, hogy a magyar gazdaság növekedési motorjának beindításához a foglalkoztatottság növelésén keresztül, nem a megszorításokra épülő gazdaságpolitikával lehet beindítani. Ehhez azonban ki kell törni abból az ördögi körből, hogy túl magas az állami újraelosztás aránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés