Előfizetői tartalom

Minden tizedik új gazdasági társaságnál hibát talált az APEH

Portfolio
Az év első felében 20 091 jogelőd nélküli gazdasági társaság alakult, közel másfélszer több mint az előző három esztendő átlagánál, de az APEH a 20 százalékos kormányzati elvárásnál több (mintegy 22%-nyi) vállalkozásnál folytatta le a vizsgálatot a kilencvennapos ellenőrzési határidőn belül. Ennek eredménye az lett, hogy minden tizedik új vállalkozásnál hiányosságot talált az adóhatóság - írja a Világgazdaság. 240 esetben olyan súlyos volt a mulasztás, hogy az adóhatóság a társaság adószámát is felfüggesztette.

A 90 napon belüli helyszíni ellenőrzés keretében utánajárnak, hogy valós-e a székhely és az ügyintézési hely, ellenőrzik a képviselő személyes adatait, és górcső alá veszik azt is, hogy a vállalkozás eleget tett-e adófizetési kötelezettségének. Elsősorban azokat a cégeket keresik fel, ahol az ügyvezetők és a fontosabb tisztségviselők múltjában már esett csorba:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés