Előfizetői tartalom

Saját ujjába harapott az MVM, de örül neki - Alakul az árampiaci verseny?

Portfolio
Negyedével csökken jövőre az MVM által lekötött áramtermelő-kapacitások mennyisége, mivel a társaság az év végétől megszűntnek tekinti az egyik legnagyobb volumenű hosszú távú áramvásárlási szerződést. Az erőmű ellenállása miatt kudarcot vallottak a békés újratárgyalás érdekében tett erőfeszítések, így a Dunamenti Erőművel kötött HTM felbontásával több mint 1500 MW termelőkapacitás kerülhet ki a szabadpiacra. Mindez jó hír lehet a versenyzői piac szereplői számára, továbbra sem ismeretes ugyanakkor, hogy mekkora összeget kell az erőműveknek visszafizetniük a Bizottság közelmúltbeli határozata nyomán, de iparági források szerint akár százmilliárdos nagyságrendekről is szó lehet.

Év végi határidővel megszűntnek tekinti a Dunamenti Erőművel kötött hosszú távú áramvásárlási megállapodást (HTM) az MVM. - tette közzé az MVM Zrt. A szerződés 2008. december 31-i felbontását követően az MVM Trade Zrt., az MVM nagykereskedelmi leányvállalata HTM keretében nem vásárol villamos energiát a Dunamenti Erőműtől. A lépés nyomán mintegy 1531 MW kapacitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés