Előfizetői tartalom

USA: végre megérkeztek a vevők

Portfolio
Emelkedett hangulatban telt a kereskedés tegnap a tengerentúlon, a vezető részvényindexek mindegyike a pozitív tartományban zárt. A Dow 2.4, a részvények szélesebb körét átfogó S&P 500 2.3, míg a technológiai kitettségű Nasdaq 2.5%-kal került feljebb. A kisebb rally elsősorban annak köszönhető, hogy 8 hónapja először javulást jelzett a délután közzétett fogyasztói bizalmi index, melyet az olajár folytatódó csökkenése is táplált, átmenetileg feledtetve a recessziós félelmeket.

Tegnap két makroadat is érkezett a tengerentúlról, az S&P/Case-Shiller lakásár-index májusban a vártnál kisebb mértékben esett havi alapon, mivel az egyhavi árcsökkenés 0.9%-ot tett ki, szemben a 1%-os konszenzussal. Ezzel szemben a éves index a zuhanás fokozódásáról tanúskodik, mivel az Egyesült Államok 20 legnagyobb városának adataiból számított lakásárindex éves bázison...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés