Előfizetői tartalom

Olajozott negyedév a BP-nél

Portfolio
A BP, Európa egyik legjelentősebb olajipari vállalat második negyedéves profitjának 28%-os növekedéséről számolt be, mivel a nyersolaj ára rekordmagasságokba száguldott és a földgáz ára is több mint 50%-ot emelkedett. Az egyszeri tételek nélküli profit meghaladta az elemzői várakozásokat, így árfolyama 3%-ot erősödött idáig.

A nettó profit 9.47 milliárd dollár lett, míg az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban 7.38 milliárd volt az eredmény. A raktárkészletek alakulását, illetve az egyszeri tételeket figyelmen kívül hagyva a profit meghaladta az elemzők által prognosztizáltat. A részvények árfolyama 3%-kal került feljebb idáig.A BP további 25 projektet remél 2009-ig, mellyel lehetővé válna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés