Előfizetői tartalom

Nincs is itt semmilyen recesszió?! - Azért csak lassan a testtel...

Portfolio
Eddig igen jól alakul a gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban, az S&P 500 vállalatainak immár egyharmada közzétette 2008 második negyedévi beszámolóját, amelyeknek csaknem 80%-a jobb lett, mint az előzetes elemzői várakozások. Ha a tendencia a tengerentúlon folytatódik és Európában sem lesz sokkal rosszabb a helyzet, az fűtőanyagot szolgáltathat a piacok feltámadásához, ugyanakkor a tartósabb emelkedéshez valószínűleg az olaj- és élelmiszerárak további csökkenése, illetve a hitelpiaci folyamatok normalizálódása is szükséges lenne.

Az USA-ban gőzerővel tombol a 2008 második negyedévi gyorsjelentési szezon, miközben Európában is megérkeztek már az első beszámolók. Az öreg kontinensen az átfogó blue chip index (Stoxx 50) vállalatai közül alig 6%-nak ismerhettük meg az eredményeit, USA megfelelőjének, a Dow Jones Industrial Average-nek viszont már közel 60%-a jelentett és a széles piacnak (S&P 500) is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés