Előfizetői tartalom

Lehman Brothers: borúsabb az ég a tőzsdék felett

Portfolio
Nem vár világvégét a globális részvénypiacokon a Lehman Brothers az év második felére, ugyanakkor borúsabban látja a helyzetet, mint korábban. A globális FTSE World index év végi értékére vonatkozó várakozásait lefelé módosította, bár még ennek ellenére is 16%-os felértékelődési potenciált jelentene a prognosztizált érték. Az elemzők véleménye szerint az inflációs és a növekedési kockázatokat már beárazták a piacok és további pozitívum, hogy a részvények jelenlegi értékeltségi szintje olyan mértékű vállalati profitcsökkenést, vagy a kockázatok növekedését tükrözik, amelyek nem tűnnek indokoltnak. A globális szektorokat tekintve a Lehman Brothers növelte felülsúlyozási ajánlását a technológia szektorra, míg a távközlési szektorra némileg csökkentette. Az elemzők véleménye szerint a pénzügyi szektor túladott, így felülsúlyozni érdemes a szektor szereplőit, viszont a fogyasztási javak és a közszolgáltatók túlságosan drágák. Alulsúlyozásra ajánlja a ciklikus iparágakat, az energiaszektort pedig semlegesen ítéli meg a Lehman Brothers, meglátása szerint ugyanis bár az iparági papírok értékeltsége vonzó, ugyanakkor a növekedési lehetőségek korlátozottak és a rekordmagasságok közelében tartózkodó olajár már hatással van az amerikai keresletre is.

Mérsékelten, de optimista a Lehman Brothers. Nem vár világvégét a globális részvénypiacokon a Lehman Brothers, ugyanakkor az FTSE World indexre vonatkozó várakozásaikat lefelé módosították az elemzők. 362 pontos értéket jósol az év végére a Lehman, amely 13%-kal alacsonyabb a korábbi prognózisnál, de még mindig 16%-os felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi értékhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés