Előfizetői tartalom

Hova kell most befektetni? - Profikat kérdeztünk

Portfolio
Tetemes esést láthattunk az elmúlt napokban az európai tőzsdéken, melynek hatására a frankfurti DAX index több mint két éve nem látott, 6,000 pont közeli szintekre esett. Mindeközben tegnap az USA-ban a Dow Jones a lélektanilag fontos 11,000 pontos határ alatt zárt, aminek apropóján a Portfolio.hu neves intézményi befektetőket kérdezett arról, hogy hogyan látják jelenleg a nemzetközi tőkepiacok helyzetét. A szakértők látszólag megosztottak, akad aki szerint a jelenlegi szinteken már érdemes a vételi oldalon állni a részvénypiacon, miközben mások szerint még a kötvényeket is kerülni kell és inkább csak a bankbetét lehet most a legjobb befektetés. Az olajárak a profi befektetők olvasatában várhatóan magas szinten stabilizálódnak majd, de akad olyan szakértő, aki szerint a csökkenés is elképzelhető.

Dialóg Alapkezelő - Szöllősi Ferenc. "Hogy Elek Péter kollégám szavaival éljek, hangulatrecesszió uralkodik jelenleg a világban" - mondta a Portfolio.hu kérdésére Szöllősi Ferenc, a Dialóg Alapkezelő portfóliómenedzsere, aki szerint a piacok folyamatosan okot keresnek az esésre. Az első félévre a szakértők recessziót vártak, amiből aztán nem lett semmi, most a második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés