Előfizetői tartalom

Derűre ború! Ismét esés Amerikában

Portfolio
Ismét lefelé vették az irányt a vezető amerikai részvényindexek, ahogy a pénzügyi és technológiai szektor papírjai újra eladói nyomás alá kerültek. A befektetői hangulatra rányomta a bélyegét a lassuló gazdaságtól és a hitelszűkétől való félelem. A Dow Jones 2.1%-kal, az S&P 5002.3%-kal, a Nasdaq pedig 2.6%-kal került lejjebb. A tengerentúli esést követően az ázsiai piacok ma hajnalban enyhe emelkedést mutattak, a Nikkei 225 0.1%-kal, míg a Hang Seng 0.8%-kal emelkedett.

A tavaly kezdődött részvénypiaci bessz folytatódásának lehettünk szemtanúi tegnap a tengerentúli piacokon, ahogy ismét előtérbe kerültek az inflációs és a gazdasági lassulástól való félelmek. Az esést a válság első felében az amerikai ingatlanpiac összeomlása határozta meg, majd utána a hitelezési problémák kerültek előtérbe, és most a recessziós és inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés