Előfizetői tartalom

Afrikát célozza meg a Vodafone

Portfolio
Tovább terjeszkedik Afrikában a Vodafone, a társaság bejelentette, hogy 900 millió dollárért vásárolna részesedést a Ghana Telecom-ban, amely vezetékes- és mobilszolgáltatásokat is nyújt. A Vodafone már jelenleg is jelentős tulajdonrésszel rendelkezik kenyai, egyiptomi és dél-afrikai távközlési szolgáltatókban és a tranzakcióval tovább növelheti kitettségét a nagy növekedési lehetőségekkel kecsegtető afrikai piacon - írja a The Wall Street Journal.

Afrikai távközlési szolgáltatóban vásárolt többségi részesedést a Vodafone 900 millió dollárért annak érdekében, hogy a nagy növekedési lehetőségekkel kecsegtető kontinensen terjeszkedjen. A brit cég a tervek szerint 70%-os részesedést vásárolna a Ghana Telecom-ban, míg az állam a továbbiakban 30%-os részesedést tartana meg. A tranzakció egyelőre a ghánai parlament...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés