Előfizetői tartalom

Cseh akvizíció a MOL-tól

Portfolio
A MOL és a CEZ részvényvásárlási megállapodást kötött az I&C Energo a.s. vállalat részvényei 100%-ának megvásárlására. A vállalat vezető szerepet tölt be vezérlő rendszerek és ipari irányítási rendszerek tervezésében, kivitelezésében és karbantartásában, valamint rendszerintegrációban és mérnöki tanácsadásban Csehország területén. A vállalat érdekelt erőművek, alacsony és magas feszültségű elektromos hálózatok tervezésében, minőségellenőrzési tanácsadásban és áramfogyasztási auditokban is.

2007-ben a vállalat teljes bevétele elérte az 58,1 millió EUR-t, míg EBITDA-ja meghaladta a 4,8 millió EUR-t. AZ I&C Energo felett szerzett teljes kontroll révén a MOL kiváló technológiai tudásbázisra tesz szert az energiatermelés és szállítás területén. A tranzakció segíti a MOL erőmű építési és üzemeltetési tevékenységét, valamint nélkülözhetetlen mérnöki képességekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés