Előfizetői tartalom

MOL: új felfedezés a kazahsztáni Federovszkoje blokkban

Portfolio
A MOL új felfedezést ért el a Kazah Köztársaság észak-nyugat régiójában elhelyezkedő Federovszkoje Blokkban. Ebben a blokkban 2000 óta folyik szénhidrogén-kutatás egy konzorcium finanszírozásában, melynek tagjai az Exploration Venture Limited, First International Oil Company Ltd, és a MOL Caspian Oil and Gas Ltd, amely a MOL leányvállalata.

A MOL 2004 óta vesz részt a projektben jelenleg 27,5%-os részesedéssel. A Rozskovszkaja-U-10 kutatófúrás 2007. októberében indult és 2008. áprilisban érte el a kitűzött mélységet. A tesztelés során a kút jelentős mennyiségű kiváló minőségű olajat, kondenzátumot valamint gázt termelt a célrétegekből. A teszt 4344 - 4365 méteres mélységből 8,24 MMscf/nap gáz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés