Előfizetői tartalom

Válaszút előtt a dollár - Technikai elemzés

Portfolio
Az elmúlt időszakban, a főbb devizákkal szemben folyamatosan gyengülő dollár következtében nagyon sokan elvesztették hitüket a zöldhasúban, és magánszemélyektől a vállalati szektoron át a perzsa-öbölbeli olajországokig tömegesen csoportosították át megtakarításaikat euróba. A következő grafikonok azonban az EURUSD emelkedő trend kifulladásáról árulkodnak, és ugyan dollár vételi jelzést még nem adnak az ábrák, de mindenképpen óvatosságra intenek.

Az EURUSD napi grafikonján látható, hogy a nagy emelkedés utáni konszolidációs szakaszba lépett az árfolyam, ami természetesen nem feltétlenül jelent trendfordulót, de nagyon sokszor annak az előszele. Az elmúlt hónapokban a 1.58 és 1.54-es EURUSD árfolyamok által meghatározott kereskedési sávba szorult az árfolyam, és most éppen a támaszt vette ostrom alá a zöldhasú, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés