Előfizetői tartalom

Tényleg van urán Bátaszéken

Portfolio
Eredményes volt az ausztrál érdekeltségű WildHorse Energy Hungary uránkutatási programjának első fázisa, közölte a cég szerdán. A próbafúrások megerősítették, hogy Bátaszék térségében 140-230 méter mélységben 1-2,5 méter vastagságban található uránérc. A kutatást ősszel folytatják, és megkezdődik a kitermelés előkészítése is - írja az Index.

Bátaszék környékén áprilisban zárult le az ausztrál tulajdonú WildHorse Energy Hungary Kft. kutatási programjának első fázisa, amely során korábbi kutatási eredményeket megerősítő fúrásokat végeztek. Ezeknek az első eredményei igazolják a feltételezett uránérctelepek jelenlétét, valamint hozzájárulnak az uránérc kitermelésére legalkalmasabb technológia kiválasztásához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés