Előfizetői tartalom

Elszállt a Nabucco költségvetése

Portfolio
A nyersolaj magas ára és az acél iránti növekvő kereslet megnöveli a Nabucco gázvezeték építési költségeit, ezért a projekt a korábban tervezett 5 milliárd euró helyett legalább 7.9 milliárdba kerül majd - jelentette be a Nabucco Gaspipeline International, mely egyben piaci felmérésbe is kezdett a kapacitás előjegyzésének előkészítésére.

2 millió tonna acélra, 200,000 csőelemre és több mint 30 kompresszorra van szükség a Nabucco gázvezeték megépítéséhez, ezért az elmúlt hónapok nyersanyagpiaci ralijának köszönhetően jelentősen megnövekedett a projekt beruházásigénye. Ennek kapcsán Reinhard Mitschek, a Nabucco Gaspipeline International ügyvezetője adott ki közleményt, melyben kifejtei: “A Nabucco 2005-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés