Előfizetői tartalom

Jöhet az esés a Synergon piacán?

Portfolio
A tegnapi piaczárást követően tette közzé a Synergon első negyedéves gyorsjelentését, mely első pillantásra gyengécskének tűnik. A társaságot követő egyetlen elemző becsléseit az árbevétel és nettó profit szintje alulmúlta, míg üzemi szinten kismértékben sikerült azt felülteljesíteni. A gyorsjelentés főbb pontjai: - csoportszinten 11%-kal eső bevétel; - mindemellett a bruttó fedezeti hányad is romlott... - ...melynek hatására 444 m Ft-os az üzemi veszteség keletkezett; - a részvények közel 30%-os árfolyam esése miatt jelentős mértékű, 291 m Ft-os pénzügyi veszteséget szenvedett el a cég; - nettó soron 98 óta a második legnagyobb mértékű 747 m Ft-os veszteség áll (bár a korábbi években a Span számai is benne voltak az adatokban). A gyorsjelentés hatására nem tartjuk kizártnak, hogy a részvények árfolyama a mai nyitást követően jelentősebb csökkenést fog mutatni. Az esésben technikailag az 1,170 forintos szint jelenthet támaszt, annak elesésével azonban megnyílna az út lefelé.

Nem túl fényes. A historikus negyedéves értékeket fenntartásokkal kell kezelnünk, mert a cég módosításokat eszközölt a kimutatások szerkezetét illetően. Ennek hatására a 2005-ös első negyedéves adatoktól kezdődően nyugszanak azonos alapokon a számok (azaz a kumulált értékeket tekintve 2006 első negyedévétől). Emellett a korábbi évek jelentős egyszeri tételei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés