Előfizetői tartalom

Nem bírjuk már sokáig a növekvő olajárakat (Credit Suisse)

Portfolio
A múlt héten a Credit Suisse is csatlakozott azokhoz a szakértői csoportokhoz, akik jelentősen feljebb húzták hosszú távú olajár-várakozásaikat, a makroelemzőik pedig ennek kapcsán hevesen számolgatni kezdtek, hogy milyen hatásokat gyakorol az újabb olajár-robbanás a világgazdaságra. Bár a publikált elemzésből kiderül, hogy összeomlástól egyelőre nem kell tartanunk, azonban a folyamatokon jól látszik, hogy a gazdaság nem bírja már sokáig ezt a nyomást.

Van egy esélyünk. Néhány nappal ezelőtt a Credit Suisse (CS) olajipari szakértőgárdája 91 dollárról 120 dollárra emelte meg az idei éves átlagos hordónkénti árvárakozását, a hosszú távú prognózisát pedig 75 dollárról 100-ra emelte meg. A makroelemző csapat azonnal megpróbálta kielemezni ennek hatásait és a következőkre jutott: 1. Az olajárak emelkedése a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés