Előfizetői tartalom

Meglepetést okoztak az olajkészlet adatok (2.)

Portfolio
A várt emelkedéssel ellentétben mind a nyersolaj, mind a benzinkészletek csökkentek a május 16-án záródó héten az Energia Ügynökség adatai szerint. A nyersolajkészletek 5.4 millió hordóval estek, a benzinkészletek 800,000 hordóval csökkentek, míg a finomított termékek az előrejelzettnél kisebb mértékben, 700,000-rel emelkedtek. A piaci konszenzus szerint az elemzők 900,000 hordós emelkedést vártak a nyersolajkészletekre, a benzinkészletekre 500,000 hordós, a finomított termékekre pedig 1.45 millió hordós növekedést prognosztizáltak az időszakra.

A mai napon már 130 dollár fölé száguldva ismét csúcsot döntő olajárat tovább hajthatják felfelé a percekkel ezelőtt közzétett oljakészlet-adatok. A nyersolaj- és benzinkészletek ugyanis a várt emelkedéssel szemben csökkentek, a finomított termékek pedig a prognózistól elmaradó mértékben emelkedtek.Az adatok közzétételét követően a júliusi szállítású határidős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés