Előfizetői tartalom

Ma lejár a 2007-es adóbevallás határideje!

Portfolio
Ma éjfélig kell feladni postán vagy elküldeni elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül a 2007. évre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallásokat és az esetleges adótartozást is eddig kell megfizetni. Aki kicsúszik a határidőből, azt akár 200 ezer forintos mulasztási bírságra is büntetheti az APEH. Ez a bírság maximális összege, ami csökkenhet az adóhatóság mérlegelésétől függően, illetve akkor is, ha az adózó hihetően kimenti magát, miért teljesítette késedelmesen a bevallási kötelezettségét - foglalja össze az Index.

Nagyon sokan vannak, akik az utolsó pillanatra hagyták az szja-bevallásuk elkészítését és elküldését. Nagyjából minden negyedik érintett magánszemély, hozzávetőleg 1 millióan húzták-halasztották a dolgot. Érdemes tudni, hogy a posta hosszabb nyitvatartással készül az adózók rohamára. Minden megyeszékhelyen és a főváros három nagy postáján is meghosszabbítják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés