Előfizetői tartalom

Az árupiac lesz a tuti nyerő? (Portfolio.hu Klub)

Portfolio
Az elmúlt évek sikertermékei a nyersanyagpiacok voltak, ahol sok esetben rekordárfolyamok születtek a meredek emelkedést követően. A Portfolio.hu Klub tegnap meghívott vendégei közül Duronelly Péter és Szűcs Örkény is az árupiaci hegymenet folytatódására számít hoszabb távon, véleményük szerint az energiahordozóknál látott folyamatok ismétlődhetnek. Az élelmiszerpiaci fundamentumok ugyanis az emelkedés irányába mutatnak, ráadásul a várakozások szerint elszabaduló infláció ellen is kitűnő védelmet nyújthatnak. Rövid távon mindenesetre nem árt résen lenni, az időjárási viszonyok, a dollár hirtelen jelentősebb árfolyamváltozása a nyersanyagpiacokon is pánikreakciókat eredményezhet.

Portfolio.hu Klub - Árupiacok prezentáció Duronelly Péter, Budapest Alapkezelő. Nemcsak a dollár gyengülése hajtja a nyersanyagok szekerét, véli Duronelly Péter, aki tegnap rámutatott arra, hogy ezeken a piacokon 2003 eleje óta egyéb devizákban számolva is impozáns növekedés volt tapasztalható. A világ nagy termelői által felhasznált nyersanyag mennyisége leginkább azon múlik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés