Előfizetői tartalom

Hátraarc az árampiaci liberalizációban?

Portfolio
Kompromisszumra kényszerül Brüsszel a villamosenergia- és gázpiaci liberalizáció terén, miután az elosztói hálózatok tulajdonosi leválasztását célzó szabályozás elhasalt a francia és német iparági lobbi ellenállásán. Az elosztóhálózatok így továbbra is ugyanannál a tulajdonosnál, de elkülönült társaságban működnek, így egyelőre nem világos, mit is jelent majd az új szabályozás a piacnyitás szempontjából.

Úgy tűnik, a villamosenergia- és gázpiaci liberalizációban megszokott "két lépés előre, egy lépés hátra" mintázatban ezúttal a visszalépésen van a sor, erről árulkodik legalábbis, hogy az EU soros elnökségét ellátó Szlovénia kompromisszumos javaslattal rukkolt elő az elosztóhálózatok és az egyéb tevékenységek tulajdonosi szétválasztásával kapcsolatban. A szlovén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés