Előfizetői tartalom

Magyar Telekom: nyerő széria

Portfolio
Igen kedvező gyorsjelentést tett közzé ma hajnalban a Magyar Telekom, a szelvényvágásig adott a fűtőanyag az esetleges további megfontolt emelkedéshez. A főbb tudnivalók az alábbiak: Sorozatban negyedszer lett várakozások felett a nettó profit, ilyen hosszú nyerő szériája eddig csak egsyszer volt a társaságnak. A meglepetést nem a bevétel, hanem a költségtakarékosság hozta. A menedzsment előrejelzés ugyanakkor nem változott. A vizsgálat a tavalyi első negyedévnél most 67%-kal többet, már 1.5 milliárd forintot emésztett fel. A korábban bejelentett hotelértékesítésen 1.3 milliárd forintos nettó profit keletkezett, más ingatlaneladások további 0.7 milliárdot hoztak. Az üzemi cashflow kis mértékben esett, de még mindig 49 milliárd forint. Az eladósodottság kiesett az osztalékpolitika célsávjából, az osztalék emelésének akvizíciók híján jövőre valószínűleg újra napirendre kell kerülnie. Az év végéig előirányzott létszámcsökkentés több mint 70%-a már megtörtént.

Nyerő széria. Bevételek tekintetében megfelelt a várakozásoknak a Magyar Telekom ma hajnalban közzétett gyorsjelentése, míg a nyereségtermelés minden szinten felülmúlta a legmerészebb elemzők várakozásait is.A nettó profit tekintetében a társaság immár sorozatban negyedszer tudta érdemben felülteljesíteni a konszenzust, amivel beállításra került a korábbi rekord: ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés