Előfizetői tartalom

Magasan a várt felett a Deutsche Telekom profitja

Portfolio
A várakozásokat jelentősen, közel 18%-kal felülmúló nettó profitról számolhatott be a Deutsche Telekom ma reggel közzétett negyedéves gyorsjelentésében, ugyanakkor árbevétele nem érte el a piaci konszenzust. A cég a hazai piacán tapasztalható lassulást külföldi terjeszkedéssel próbálja meg ellenételezni, aminek érdekében a negyedévben 20%-os részesedést vásárolt egy görög távközlési cégben és a napokban felröppent híresztelések szerint ajánlatot tehet Amerika harmadik legnagyobb mobilszolgáltatójára.

Közel duplájára gyarapodott a Deutsche Telekom nettó profitja 2008 első negyedévében 2007 azonos időszakához viszonyítva, amelyben nagy szerepet játszott, hogy a társaság értékesítette média részlegét a francia TDF SA számára. Az egyszeri tételek hatását kiszűrve a vállalat profitja szignifikánsan felülmúlta a várakozásokat.A társaság hazai piacán lassuló növekedéstől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés