Előfizetői tartalom

A vártnál kisebb veszteség a General Motorsnál (2.)

Portfolio
A vártnál nagyobb árbevételről és a piaci konszenzusnál kisebb mértékű veszteségről számolhatott be a General Motors percekkel ezelőtt közzétett gyorsjelentésében. A General Motors számai némi megnyugvást hozhatnak az autószektornak, amely az elmúlt hónapok folyamán az amerikai lakossági fogyasztás lassulására utaló jelek és a rekordmagasságokban tartózkodó olajár hatására nem tartozott a befektetők kedvencei közé. A menedzsment várakozásai szerint a teljes pénzügyi évben sem tud majd profitot termelni az amerikai gazdaság lassulásának és pénzügyi érdekeltségénél elkönyvelt veszteségleírásoknak köszönhetően, továbbá lefelé módosította a 2008-as autóértékesítésekre vonatkozó prognózisát is. Azonban úgy tűnik, ez sem szabhat gátat a részvényeket övező lelkesedésnek, a General Motors részvényei ugyanis 6.6%-kal értékelődtek fel a nyitás előtti kereskedésben.

Akárcsak az elmúlt két negyedévben, a General Motors most sem tudott profitot felmutatni. A társaság vesztesége 3.3 milliárd dollárra rúgott az időszakban, amely részvényenként 5.74 dollárt jelent, ez azonban csak egyszeri tételeknek, legfőképpen a GMAC-nál elkönyvelt veszteségleírásoknak köszönhető a hitelpiaci válság következtében. Az egyszeri tételek 2.9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés