Előfizetői tartalom

Citigroup: vártnál nagyobb veszteség, de száguldó árfolyam (2.)

Portfolio
A várakozásoknál nagyobb, 1.02 dolláros egy részvényre jutó veszteségről számolhatott be a Citigroup percekkel ezelőtt közzétett negyedéves gyorsjelentésében és újabb, több milliárd dolláros veszteségleírásokat jelentett be a bank a hitelpiaci válságnak köszönhetően. A társaság nettó vesztesége 5.1 milliárd dollárt ért el, miután 6 milliárd dolláros veszteségleírásra kényszerült másodlagos hitelpiaci kitettsége miatt és további 4.6 milliárd dolláros leírást jelentett be hitelein és értékpapírjain. A befektetők azonban úgy tűnik, hogy pozitívan fogadták a hírt, így a Citigroup részvényei 5.6%-os pluszba lendültek a nyitás előtti kereskedésben.

5.1 milliárd dolláros vesztséget könyvelhetett el a Citigroup 2008 első negyedévében, szemben az előző év ugyanezen időszakának 5 milliárd dolláros nyereségével. A veszteség elsődleges oka - 2007 utolsó 3 hónapjához hasonlóan - az a 12.1 milliárd dolláros leírás volt, melyet a bank a vizsgált időszakban végrehajtott hitel portfolióján. A hitelintézet bevételei is jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés