Előfizetői tartalom

Figyelem emberek! - Van, amikor munkával kell pénzt keresni (Portfolio.hu Klub)

Portfolio
Miután jelenleg a nemzetközi tőkepiacokon uralkodó hangulatot az amerikai hitelpiaci problémákkal kapcsolatos félelmek és a recessziós aggodalmak befolyásolják, a Portfolio.hu Klub tegnapi rendezvényére meghívott szakértők (Horváth István, CFA, K&H Alapkezelő, befektetési igazgató, Duronelly Péter, CFA, Budapest Alapkezelő, befektetési igazgató) egy rövid prezentáció keretében bemutatták az amerikai gazdaság jelenlegi helyzetét, forgatókönyveket vázoltak a jövőbeni kilátásokat illetően, majd áttértek a tőkepiaci tendenciák várható alakulására, azon belül is a külföldi és hazai kötvény, részvény és devizapiaci folyamatok alakulására. Horváth István pesszimistán áll a piacokhoz, szerinte az USA gazdaság recesszióban van, ami akár egy hosszabban elhúzódó is lehet, így jelenleg a pénzpiaci befektetéseket tartja jó választásnak. Duronelly Péter szerint az USA gazdasága egy hosszan elnyúló lassú növekedést produkálhat, mely mellett jelentős inflációs nyomás jellemezheti a piacokat, ezért nem ajánlja a kötvény és részvénypiaci befektetéseket sem, jobban járunk, ha a nyersanyagpiacokon költjük el pénzünket.

A rendezvény szponzora: Horváth István: részvényt ne!. Amerikában a 60-as évektől kezdve a lakossági megtakarítási ráta folyamatos csökkenése figyelhető meg, mellyel párhuzamosan a 90-es évektől a folyó fizetési mérleg is jelentős romlásnak indult. Az amerikai lakosság fogyasztását mostanra tehát a külföld finanszírozza. A gazdaság össszadósság-állománya az utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés