Előfizetői tartalom

Az OMV kimaradna a gázüzletből?

Portfolio
A Gazprom azt tervezi, hogy Ausztriát elkerülve érné el a Déli Áramlat gázvezeték Észak-Olaszországot - írja a Kommerszant című orosz lap. A csőkígyó Szlovénián keresztül haladna, ahol a Gazprom vezér a múlt héten tárgyalt az ügyben. De az is lehet, hogy az egész csak nyomásgyakorlás, mindenesetre az OMV szerint nincs feszültség a két cég között.

Mint ismeretes, a Déli Áramlat Bulgárián, Szerbián, Magyarországon és Ausztrián át jutna Észak-Olaszországba, illetve egy másik ágon Görögországon keresztül Dél-Olaszországba. A vezeték északi ágát azonban a legújabb tervek - vagy talán csak híresztelések - szerint nem Ausztria, hanem Szlovénia felé vezetné a Gazprom. A Kommerszant úgy tudja, hogy ehhez Alekszej Miller...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés