Előfizetői tartalom

"Nincs elég föld!" - Jó vagy rossz a bioüzemanyag?

Portfolio
Folytatódik a vita, ma újabb vélemény látott napvilágot az Európai Unió által megcélzott és bizonyos oldalról sokat támadott, más oldalról pedig erősen támogatott 10%-os bioüzemanyag bekeverési kvótával kapcsolatban. Az Európai Környezeti Ügynökség tudományos tanácsadó testülete úgy véli, hogy nincs annyi föld Európában, amely elegendő lenne a cél teljesítéséhez, ezért a uniós direktívát a környezetei károk elkerülése érdekében fel kell függeszteni.

Az éghajlatváltozás mindenkit világszerte egyre jobban aggaszt, ezért rendkívül pozitív, hogy az EU kezdeményező szerepet vállalt az üvegházhatású gázok emissziójának csökkentésében és 2020-ig 20%-os csökkentést ír elő - vélekedik pénteken megjelent közleményében az Európai Környezeti Ügynökség (EKÜ) tudományos tanácsadó testülete. Az egyik legkomolyabb kibocsátó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés