Előfizetői tartalom

Nem az adóterhek mértéke, a rendszer bonyolultsága a nagyobb baj

Portfolio
A jelenlegi adórendszer áttekinthetetlen, bonyolult, ezért versenyhátrányt okoz a magyarországi vállalkozásoknak - derül ki abból a két tanulmányból, amelyet ma mutattak be a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal (GVK) ülésén. Hiába nem kerülne pénzbe az egyszerűsítés, ha a kormány nem akarja, nem lesz belőle semmi - foglalja össze az Index.

A Pécsi Tudományegyetem által készített tanulmány szerint elsődlegesen nem az adó mértékek túlzottak, hanem az adórendszer áttekinthetetlensége, bonyolultsága és az ebből fakadó jogbizonytalanság és gazdaságpolitikai instabilitás nehezíti a vállalkozások életét. A tanulmány szerint a magyarországi kis- és középvállalkozások átlagosan több mint 12 féle adót fizetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés