Előfizetői tartalom

Felemás negyedév az Alcoa-nál (2.)

Portfolio
A vártnál jobb eredményekkel indította az Alcoa tegnap, a piacok zárása után az első negyedéves gyorsjelentési szezont. A társaság egy részvényre jutó nyeresége az egyszeri tételek hatását kiszűrve 8%-kal maradt el az elemzői konszezustól, azonban ha a devizaárfolyam-változások hatásaitól is megtisztítjuk, meghaladta a piaci várakozásokat. A társaság részvényei 4%-kal értékelődtek le a tegnapi nap folyamán, az eredmények közzétételére pedig csak enyhe mozgással reagált az Alcoa árfolyama, 0.6%-kal került lejjebb a zárás utáni kereskedésben.

Csaknem a felére esett vissza az Alcoa profitja az első negyedévben, amely azonban nem okozott különösebb meglepetést. A profit visszaesésében a magasabb energiaköltségek mellett a dollárgyengülés is szerepet játszott, amelyek ellentételezték az alumínium árának emelkedését.Elemezői vélemények szerint az egyik legnehezebb dolog meghatározni, hogy a dollár gyengülése milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés