Előfizetői tartalom

Semmit sem kíméltek a negyedévben, öt éve nem látott mértékben estek az európai indexek

Portfolio
A hitelpiaci válság továbbgyűrűző hatásai, a bankok által bejelentett veszteségleírások és a recessziós félelmek hatalmas mértékű részvénypiaci korrekcióhoz vezettek az első negyedévben. A nyugat-európai indexek mindegyike kétszámjegyű ütemben esett a periódusban, amellyel az elmúlt öt év legrosszabb negyedéves teljesítményét mutatták. Gyakorlatilag az összes irányadó index leértékelődött, a fejlődő piacokon az elmúlt évek sztárja, a kínai börze mutatta a legrosszabb teljesítményt. A szektorok tekintetében a nyersanyagárak emelkedésének köszönhetően az alapanyagszektor felülteljesítőnek bizonyult. A legnagyobb zuhanást viszont a negyedévben nem a pénzügyi szektor szenvedte el, hanem a lakossági fogyasztás dinamikájának lassulására különösen érzékenyen reagáló technológia szektor.

Európa. 2002 óta a legrosszabb negyedévet zárta Európa Erőteljes mínuszban zárták a negyedévet az európai részvényindexek, a német DAX 19%-kal, a francia CAC-40 16%-kal, a brit FTSE-100 pedig közel 12%-kal került lejjebb az elmúlt három hónap folyamán.Az első negyedév is -akárcsak az előző- a hitelpiaci válságtól, illetve a bankok többmilliárd dolláros veszteségleírásaitól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés