Előfizetői tartalom

Nem látni, hogy mi a kormány célja az MVM-mel (2.)

Portfolio
Teljesen felemás az év elején kialakított árampiaci modell a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont véleménye szerint, mert a keresleti oldal felszabadítását a tényleges verseny kialakítása nélkül valósította meg. A kormány a múlt héten viszont - mindenki számára egészen váratlanul - élesen változtatott kommunikációján, hiszen eddig úgy tűnt, az elsődleges cél a piac valódi felszabadítása helyett az MVM pozícióinak megerősítése volt, előkészítve a privatizációra. Az új célok viszont még meglehetősen homályosak, és Kaderják Péter szerint nem világos hova vezet majd a mostani felbuzdulás. Eközben a kormány képviselői a Mavir leválasztását, de Paks holdingban tartását hangoztatták.

A politika most is bejátszik "Ilyen ingyen reklámra azért nem számítottunk" - kezdte beszámolóját Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) vezetője utalva arra, hogy Gyurcsány Ferenc meglehetősen váratlanul hivatkozott a kutatócsoport - egyébként a GVH számára készült - tanulmányára a népszavazás másnapján. A szakember szerint egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés