Előfizetői tartalom

Lehman Brothers: közel van a mélypont!

Portfolio
A Lehman Brothers elemzői szerint a pénzügyi piacokon eddig tapasztalt reakciók túlzottak és jelenleg a hitelpiaci válság nagyon közel van a csúcspontjához. A piacok gyorsan beárazták a pénzügyi rendszer válságát és az értékeltségi szintek olyan vonzóak, amelyre harminc éve nem volt példa. Az elemzői eredményvárakozások lefelé módosításának lassuló üteme is arra utal, hogy hamarosan bekövetkezik a pozitív korrekció. Az elemzők szerint a tavalyi nyár óta először fordult elő, hogy a részvénypiacok sokkal negatívabban reagáltak a Fed bejelentésekre, mint a hitelpiacok, amely szintén túlzott pesszimizmusra utal.

Az elmúlt néhány nap eseményei azt jelzik, hogy míg korábban a globális részvénypiacok a recesszió vállalat eredményekre gyakorolt hatásait árazták be, jelenleg inkább a hitel elérhetőségének romlásával számolnak a profitabilis vállalatok és a hitelképes háztartások számára is. A Lehman Brothers véleménye szerint nagy valószínűséggel ez mutatja azt, hogy a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés