Előfizetői tartalom

Beruházási adókedvezmény: egyre jobban figyel az APEH

Portfolio
Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy az ellenőrzések során az APEH egyre nagyobb figyelmet fordít a beruházási adókedvezmény igénybe vételéhez szükséges feltételek teljesítésének ellenőrzésére - hívja fel ügyfelei figyelmét legfrissebb adóhírlevelében a PwC. A Tao. tv. 21.§-a értelmében azok a társaságok jogosultak beruházási adókedvezményt érvényesíteni, amelyek legalább 3 vagy 10 milliárd forint értékű, termék-előállítást szolgáló beruházást (jogszerző beruházás) valósítottak meg Magyarországon.

A Tao. tv. 4.§ 9. pontja értelmében az az épület- és gépberuházás minősül termék-előállítást szolgáló beruházásnak, amelyet termék előállításához használnak és az üzemeltetés költsége a termék közvetlen költsége között megjelenik. Az adóhatóság értelmezése szerint e feltétel azt jelenti, hogy a jogszerző beruházás alapján üzembe helyezett tárgyi eszközök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés