Előfizetői tartalom

Nem kímélték a magyar piacot sem

Portfolio
A Carlyle hedge fundjának bedőlése ismét felélesztette a recessziós félelmeket és a hitelpiaci válság továbbterjedésének hatásaival kapcsolatos bizonytalanságot, aminek nyomán az egész napot kedvezőtlen részvénypiaci hangulat jellemezte. Azonban a magyar börze zárása előtt nem sokkal a tengerentúli részvényindexek meredeken felfelé vették az irányt, már alig 1%-os mínuszban tartózkodnak. Európában a német DAX index 2.1%-kal, a francia CAC-40 1.9%-kal, a brit FTSE-100 pedig 1.8%-kal került lejjebb. A globális befektetői hangulat elől a régiós részvénypiacok sem menekülhettek, a lengyel WIG-20 3.2%-ot, a cseh PX 1.8%-ot, az orosz RTS pedig 1%-ot esett. A BUX 2.4%-os, mínuszban, 21,975 ponton fejezte be a mai napot.

Tegnap este a Carlyle Capital egy hedge fundja bedőléséről számolhatott be, aminek nyomán ma ismét a pénzügyi szektor került a befektetők fókuszába. A délutáni amerikai makroadatok nem mozgatták meg különösebben a piacokat, azonban a magyar tőzsde zárása előtti percekben a tengerentúli részvényindexek erőteljes emelkedésbe kezdtek.Kapcsolódó cikkünk2008.03.13 08:58 "Jó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés