Előfizetői tartalom

Credit Suisse: Tesco részvényeket a kosárba!

Portfolio
A Credit Suisse bár nem vitatja, hogy a gazdasági növekedés lassul, ugyanakkor úgy gondolja, hogy piacokon jelen lévő stagflációs félelmek eltúlzottak és csaknem 85% esélyt ad arra, hogy a bérek növekedési ütemének lassulását és a nyersanyagárak száguldásának mérséklődését tapasztalhatjuk, amely az inflációt kordában tarthatja. Viszont ha nem ez a szcenárió valósul meg, abban az esetben a részvények eladását és különösen defenzív portfolió építését javasolják a befektetési bank elemzői. A Credit Suisse több befektetési sztorit is lát jelenleg a piacon, meglátása szerint a nyersanyagexportőr országokban a belföldi keresletre épülő szektorok jelentenek vonzó lehetőséget, emellett felülsúlyozásra ajánlja a nyersanyagokat, a kiváló hitelminősítésű cégek részvényeit, az élelmiszer-kiskereskedelmi szektort és a közszolgáltatókat.

Valóságos veszély a stagfláció?. A Credit Suisse stratégiái úgy vélik, hogy a jelenlegi stagflációs félelmek eltúlzottak, a befektetési bank elemzői szerint 85% a valószínűsége, hogy a bérnövekedés és az alapanyagárak emelkedése is mérséklődhet, visszafogva ezzel az inflációt. A Credit Suisse kevésbé borúsan látja a globális gazdaság helyzetét, amit az alábbi tényezőkkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés