Előfizetői tartalom

Bizonytalankodnak az európai piacok

Portfolio
Az amerikai részvénypiacok pénteki lejtmenetét követően az európai indexek enyhe mínuszban tartózkodnak jelenleg, a DAX 0.1%-kal, a CAC-40 és az FTSE-100 pedig 0.2%-kal került lejjebb. Az Egyesült Államok recessziójával kapcsolatos félelmek nyomán a legnagyobb leértékelődést a bányatársaságok szenvedték el a mai délelőttön.

A bányatársaságok lefelé vették az irányt a mai napon az európai piacokon, az ArcelorMittal árfolyama 4.2%-ot, a BHP Billiton 4.5%-ot, a Rio Tinto 4.4%-ot, az Anglo American 2.9%-ot esett. A HSBC részvényei 2.4%-kal értékelődtek fel azt követően, hogy a cég egyik tulajdonosa, Knight Vinke a bank pénzügy divíziójának értékesítését szorgalmazza az Egyesült Államokban, emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés